Open main menu
Рене Флеминг

Рене Флеминг - Renée Fleming (тав. 14 феврал 1959), овозхон, сопранои Амрикоӣ, ки хусусан опера ва ҷазз мехонад. Вай яке аз беҳтаринҳо дар ҷаҳон мебошад.

ЗиндагиномаВироиш

Флеминг дар Индиана, Пенсилвания таваллуд шудааст ва дар Рочестер, Ню Йорк ба воя расидааст.

ТаҳсилВироиш

Сабти мусиқии машҳурВироиш

Флеминг бисёр мусиқии машҳурро дар Полиграм ва Декка сабт кардааст.

A Prairie Home Companion

Дискографияи қисмӣВироиш

  • Strauss Four Last Songs RCA 1996
  • Mozart Arias Decca 1996
  • Schubert Lieder Decca 1997
  • Signatures Opera arias By Mozart, Verdi, Britten, Strauss, w. Georg Solti, Decca 1997
  • The Beautiful Voice Decca 1998
  • I Want Magic American Opera Arias, Decca 1998
  • Star Crossed Lovers Duets with Plácido Domingo, Decca 1999
  • Strauss Heroines Decca 1999
  • Renée Fleming Decca 2001
  • Night Songs Lieder by Debussy, Fauré, Marx, Strauss, Rachmaninov, Decca 2001
  • Bel Canto Arias by Donizetti, Bellini, Rossini, Decca 2002
  • Under the Stars Broadway Duets with Bryn Terfel, Decca 2003
  • By Request Decca 2003
  • Handel Arias Decca 2003/2004
  • Requiem Philips 2004
  • Haunted Heart Decca 2005
  • Sacred Songs Decca 2005
  • Homage - The Age of the Diva Decca 2006

ЭзоҳВироиш

  • Fleming, Renee. The Inner Voice: the Making of a Singer. Paperback ed. New York: Penguin Group, 2004.

Пайвандҳои берунаВироиш