Пол Мориа́ (фр. Paul Mauriat, 4 март 1925 — 3 ноябри 2006) — оҳангсози фаронсавӣ, танзимгар, раҳбари мусиқӣ.

Пол Мориа
фр. Paul Mauriat
Таърихи таваллуд 4 март 1925(1925-03-04)[1][2]
Зодгоҳ
Таърихи даргузашт 3 ноябр 2006(2006-11-03)[3][1][2] (81 сол)
Маҳалли даргузашт
Солҳои фаъолият 1950-е — 1998
Кишвар
Пеша(ҳо) раҳбари мусиқӣ, оҳангсоз, таронасаро, пиёнунавоз
Соз фортепиано
Сабк мусиқии сабук
Ношир(он) Universal Music Group[d]
Ҷоизаҳо
Commandeur des Arts et des Lettres‎
paul-mauriat.com

ЗиндагиномаВироиш

Дар Марсел 4 марти соли 1925 ба дунё омадаст. Синфи фортепианои консерваторияи Марселро хатм кардааст. Дар ҳабдаҳсолагӣ аввалин оркестри худро сохтааст.

ДискографияВироиш

ЯгонаВироиш

  • 1967 — «Puppet on a String»
  • 1968 — «L' amour est bleu» (англ. «Love Is Blue»)
  • 1968 — «Love in Every Room»
  • 1968 — «San Francisco»
  • 1969 — «Chitty Chitty Bang Bang»
  • 1969 — «Hey Jude»
  • 1970, январ — «Je T’aime Moi Non Plus»
  • 1970, сентябр — «Gone Is Love»
  • 1972 — «Apres Toi (Come What May)»
  • 1972 — «Taka Takata»

АлбомҳоВироиш

  • Paris by Night (1961)
  • Plays Standards (1963)
  • Paul Mauriat Joue pour les Enfants (1963)
  • Album No. 1 (1965)
  • Russie De Toujours (1965)
  • Album No. 2 (1965)
  • Album No. 3 (1966)
  • Prestige de Paris (1966)
  • Album No. 4 (1966)
  • Bang, Bang (1966)
  • More Mauriat (1967)
  • Mauriat Magic (1967)
  • Album No. 5 (1967)
  • Noëls (1967)
  • Album No. 6 (1967)
  • Blooming Hits (1967, «Филипс»)
  • Love Is Blue (1968)
  • Viva Mauriat (1968)
  • Mauriat Slows (1968)
  • Rain and Tears (1968)
  • Cent Mille Chansons (1968)
  • Rhythm and Blues (1968)
  • Doing My Thing (1969)
  • Je T'aime … Moi Non Plus (1969)
  • Un Jour, Un Enfant (1969)
  • Vole, Vole, Farandole (1969)
  • Prevailing Airs (1969)
  • Paul Mauriat Joue Chopin (1970)
  • C'est La Vie … Lily (1970)
  • Gone Is Love (1970)
  • Comme J'ai Toujours Envie D'aimer (1970)
  • Paloma Embriagada (1970)
  • Un Banc, Un Arbre, Une Rue (1971)
  • Mamy Blue (1971)
  • Penelope (1971)
  • El Condor Pasa (1971)
  • Tombe La Neige (1971)
  • Apres Toi (1972)
  • L'Avventura (1972)
  • Last Summer Day (1972)
  • Paul Mauriat Joue Les Beatles (1972)
  • Le Lac Majeur (1972)
  • Forever and Ever (1973)
  • Nous Irons à Vérone (1973)
  • Last Tango In Paris (1973)
  • Good bye, My Love, Good bye (1973)
  • White Christmas (1973)
  • Viens ce Soir (1974)
  • Retalhos de Cetim (1974)
  • Je Pense à Toi (1974)
  • Le Premier Pas (1974)
  • I Won't Last a Day Without You (1974)
  • Have You Never Been Mellow? (1974)
  • L'Été Indien (1975)
  • Entre Dos Aguas (1975)
  • The Best of Paul Mauriat — 10 лет с «Филипс» (1975)
  • From Souvenirs to Souvenirs (1975)
  • Lili Marlene (1975)
  • Stereo Spectacular (1975)
  • Love Sounds Journey (1976)
  • Michelle (1976)
  • Love Is Still Blue (1976)
  • Il Était une Fois… Nous Deux (1976)
  • Chanson D'amour (1977)
  • C'est La Vie (1977)
  • Hymne à l'Amour (1977)
  • Brasil Exclusivamente (1977)
  • L'Oiseau et l'Enfant (1977)
  • Overseas Call (1978)
  • Dans les Yeux d'Émilie (1978)
  • Brasil Exclusivamente Vol.2 (1978)
  • Too Much Heaven (1979)
  • Nous (1979)
  • Copacabana (1979)
  • Aerosong (1980)
  • Chromatic (1980)
  • Brasil Exclusivamente Vol.3 (1980)
  • Reality (1981)
  • Roma dalla Finestra (1981)
  • Pour Le Plaisir (1981)
  • Je n'Pourrais Jamais t'Oublier (1981)
  • Tout Pour Le Musique (1982)
  • Magic (1982)
  • I Love Breeze (1982)
  • Descendant Of The Dragon (1982)
  • Love with Many Phases (1982, Гонг-Конг)
  • Wild Spring (1983)
  • Summer Has Flown (1983)
  • Olive Tree (1984)
  • Piano Ballade (1984)
  • The Seven Seas (1984)
  • Chromatic (1984)
  • Transparence (1985)
  • The Best of Paul Mauriat 2 — 20 лет с «Филипс» (1985)
  • Classics In The Air (1985)
  • Windy (1986)
  • Classics In The Air 2 (1986)
  • Song For Taipei (1986)
  • Classics In The Air 3 (1987)
  • Nagekidori (1987)
  • Best Of France (1988)
  • The Paul Mauriat Story (1988)
  • Serenade (1989)
  • Iberia (1989)
  • Remember (1990)
  • You Don't Know Me (1990)
  • Gold Concert (1990)
  • Retrospective (1991)
  • Nostal Jazz (1991)
  • Emotions (1993)
  • The Color Of The Lovers (1994)
  • Now And Then (1994)
  • Soundtracks (1995)
  • Quartet For Kobe (1995)
  • Escapades (1996)
  • Cri D'amour (1996)
  • 30th Anniversary Concert (1996)
  • Romantic (1997)
  • Sayonara Concert (1998)
  • I Will Follow Him (2000)
  • All The Best (2003, Китай)
  • Blooming Hits (2006)
  • Paul Mauriat Boxsets Vol 3 & 4 (2007, Япония)

ЭзоҳВироиш

  1. 1.0 1.1 Internet Movie Database (ингл.) — 1990.
  2. 2.0 2.1 Bibliothèque nationale de France идентификатор BNF (фр.): اوپن ڈیٹا پلیٹ فارم, платформа відкритих даних, платформа открытых данных, plateforme de données ouvertes, piattaforma di dati aperti, Opendata-Plattform, otevřená data platforma, åben-data-platform, տվյալների բաց շտեմարան, platforma za odprte podatke, plataforma de datos abierta, plataforma de dados aberta, платформа адкрытых дадзеных, платформа на отворените данни, platforma otwartych danych, ашық деректер платформасы, ачык маалыматтарды платформа, açıq məlumat platforması, ochiq ma'lumotlar platforma, açık verilerin platformu, платформа отвореног података, platforma otvorenih podataka, platforma otvorenog podataka, platforma otvorených údajov, πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων, platformu atklātā datu, platforma atvira duomenų, platvormi avatud andmete, avoimen datan foorumi, nyílt adatok platformja, პლატფორმა ღია მონაცემები, платформа за отворени податоци, нээлттэй мэдээллийн тавцан, platformă de date deschise, platformo de malferma datumoj, open data platform, плятформа адкрытых зьвестак, Усьтэм даннойёслэн платформазы, асыҡ мәғлүмәт платформаһы, açıq malümat platforması, açıq malümat platforması, ачык малюмат платформасы, öppen dataplattform — 2011.
  3. http://www.nytimes.com/2006/11/07/obituaries/07mauriat.html?partner=rssnyt&emc=rss&pagewanted=all

ПайвандҳоВироиш